Postanite član Planet Croatia

Dani hrvatskog turizma 2014.

Dani hrvatskog turizma 2014. godine održat će se 16. i 17. listopada

Booking.com dosegnuo pola milijuna smještajnih objekata

Booking.com, svjetski lider u online rezervacijama hotelskog i ostalih vrsta smještaja danas

Booking.com otvorio urede u Poreču i Dubrovniku

Booking.com, svjetski lider u online rezervacijama hotelskog i ostalih vrsta smještaja ovaj

123

Vijest tjedna

Najveći putni portal u svijetu TripAdvisor svrstao je vidikovac Zagreb Eye na prvo mjesto na ljestvici preporučenih turističkih atrakcija u Zagrebu.  … vise...

NAJČITANIJE VIJESTI

Od polja do stola: Poljoprivredna zadruga obitelji Toljanić - Gospoja

PDFPrint option in slimbox / lytebox? (info)E-mail

Planet Croatia - News

Glavni proizvod ove poljoprivredne zadruge je "Žlahtina Toljanić“, koja je najnagrađivanija Žlahtina u posljednjih 20 godina na domaćim i inozemnim sajmovima, a prisutna je i na tržištu Hrvatske, Europske Unije i Amerike.


Prije 16 godina, točnije 1995. godine osnovana je poljoprivredna zadruga obitelji Toljanić - Gospoja.

Ova poljoprivredna zadruga bazira se na stoljetnoj obiteljskoj tradiciji uzgoja autohtone sorte vinove loze – Vrbničke Žlahtine, proizvodnji vina i domaćih rakija, a kako bih se ponuda predstavila djelatnost je proširena i na ugostiteljstvo.

Od polja do stola

Obitelj Toljanić unutar svoje kuće prati cijeli proizvodni proces „od polja do stola“. Ova se obitelj brine od uzgoja grožđa, proizvodnje vina, do plasmana gotovog proizvoda, kojeg nude kroz vlastitu ugostiteljsku ponudu.

Uz vino gosti mogu uživati i u mladoj janjetini, koja je također iz vlastitog uzgoja.

U svom sastavu ova poljoprivredna zadruga ima: vinariju, restoran i konobu "Gospoja", konobu "Vrbnička Žlahtina", pizzeriu i kušaonicu vina "Gospoja".

Restoran i konoba "Gospoja"

Restoran Gospoja smještena je u vrlo mirnom predjelu "Gospoja" u blizini male zavjetne crkvice Majke Božje od zdravlja, iznad kupališta Zgribnica. Sa terase restorana pruža se prekrasan pogled na Crikveničko – Vinodolsku rivijeru.

Restoran je otvoren je od travnja do kraja listopada, a na njegovom jelovniku prevladava mediteranska kuhinja sa pretežito ribljim specijalitetima, uz nezaobilaznu Vrbničku janjetinu pod pekom i domaće šurlice.

Ispod restorana nalazi se konoba "Gospoja", idealna za predah od ljetnih vrućina i degustiranje domaćih specijalitete obitelji Toljanić. Ova konoba, kapaciteta 100 sjedećih mjesta, nudi vinske probe, ručkove i večere brojnim posjetiteljima Vrbnika i organiziranim grupama.

Konoba „Vrbnička žlahtina“

Konoba „Vrbnička žlahtina“ nalazi se u samom centru Vrbnika na trgu Škujica. Otvorena je tijekom cijele godine. Uređena je u stilu primorske konobe, sa stotinjak sjedećih mjesta.

Konoba Vrbnička Žlahtina nudi isključivo autohtone krčke specijalitete. Zastupljena su riblja i mesna jela te domaće tjestenine.

Uz bogatu ponudu autohtonih krčkih specijaliteta dodatno u svim objektima mogu se degustirati i kupiti  proizvodi Poljoprivredne zadruge Gospoja.

Žlahtina Toljanić i etiketa Izvorno hrvatsko

Glavni proizvod ove poljoprivredne zadruge je "Žlahtina Toljanić". „Žlahtina Toljanić“ je najnagrađivanija Žlahtina u posljednjih 20 godina na domaćim i inozemnim sajmovima, a prisutna je i na tržištu Hrvatske, Europske Unije i Amerike.

Žlahtina je prvorazredno kvalitetno vino proizvedeno na površini od oko 120 hektara u Vrbničkoj dolini na otoku Krku u Hrvatskoj. Karakteristično je po svome svježem mirisu i prozirnoj zlatno-zelenoj boji. Vrlo je lagano, pa se preporučuje uživati ga hladno i ne starije od tri godine. Sadrži 11-12% alkohola ovisno o godišnjoj berbi.

„Žlahtina Toljanić“ dobila je niz službenih priznanja i pravo na zaštićenu etiketu "Izvorno hrvatsko" između 80 drugih proizvoda, te je na četvrtome mjestu popisa najslavnijih hrvatskih vina (Pošip, Dingač, Ivan Dolac, Žlahtina).

Misno vino poseban je proizvod vinarije Toljanić. Dobiven kombinacijom tradicionalne proizvodnje prošeka i nove tehnologije proizvodnje Žlahtine.

Tradicionalan uzgoj vinove loze

Baza proizvodnje i kvalitetnog finalnog proizvoda je tradicionalan uzgoj vinove loze koji se upotpunjuje suvremenom tehnologijom proizvodnog procesa. Da bi zadržali prepoznatljivu kvalitetu svoga vina puno posla obavlja se ručno, na tradicionalan način gdje sudjeluju i pomažu svi članovi brojne obitelji Toljanić.

Za sve one koji želi degustirati i probati proizvode obitelji Toljanić, predlažemo da posjete kušaonica vina "Gospoja". U kušaoni Vas očekuje žlahtina svih proizvođača uz rezani pršut, domaći ovčji sir, maslinovo i kruh ispod peke.

POLJOPRIVREDNA ZADRUGA GOSPOJA 
Preporuči prijatelju: